Longboards

Forum Longboardowe

Kółka do Killer Twina

12 posts / 0 new
Ostatni wpis
Kółka do Killer Twina

Potrzebuję porady które kółka i traki mam wybrać .
Nastawiam się na kupno kompletu Killer Twin'a
Nooo i do brzegu ... nie wiem które koła mam wybrać jeśli chodzi o traki to mniej więcej wiem jakie bym chciała , mianowicie: [url]http://www.bombboards.pl/sklep/traki/randal-r-ii-trucks-180mm-black[/url]
A co do kółek to może przy doradzeniu mi pomogą wam te informacje że głównie ta deska będzie wykorzystywana do miejskiego Crusingu , do przemieszczania się z punktu A do punktu B w przyjemny sposób , ale zależy mi również na takim płynnym Carvingu tzn. chodzi mi o bujanie się z jednej strony ulicy na drugą . Chcę by jazda na tym longu była niczym serfowanie po ulicy , płynna itd . Oczywiście mimo Crusingu i Carvingu z czasem będę chciała więcej jeśli chodzi o naukę trików i np . ten taki taniec na desce . Jeśli chodzi o Down Hill to szczerze wątpię chociaż nic nie wiadomo . To będzie moja pierwsza deska . I Prooszę o radę które spośród tych które zaraz wymienię będą się idealnie nadawały pod względem mojego powyższego opisu . Jestem naprawdę "zielona" jeśli chodzi o longboard więc wolę się zbłaźnić na forum niż coś zamówić i potem żałować : )) Więęc Proszę byście mi doradzili które z tych trzech :

ABEC11 Big Zigs 75mm 78a - [url]http://www.bombboards.pl/sklep/kolka/abec11-big-zigs-75mm-78a[/url]

ABEC11 Gumballs 76mm 78a - [url]http://www.bombboards.pl/sklep/kolka/abec11-gumballs-76mm-84a[/url]

Abec 11 Flashback Duro 78a - [url]http://www.bombboards.pl/sklep/kolka/abec-11-flashback-duro-78a[/url]

Baaardzo was proszę o szybką odpowiedź : ))

Aaa no i jeśli ktoś mógłby się wypowiedzieć o tym longu (Killer Twin ) to byłabym baardzo wdzięczna : )[/b]

Big zigs 78a będą najlepsze

Big zigs 78a będą najlepsze do tego co potrzebujez Ewentualnie Gubals 78a

Ja z wymienionych brałbym

Ja z wymienionych brałbym również Big Zigs świetne koła do bujania się a do tego możesz na nich slajdy robić jak już trochę je przełamiesz.
Decha jak najbardziej. Bardzo dobry wybór i cała masa osób na tej desce jeździ - W tej cenie nie dostaniesz na pewno nic lepszego. Ja jeździłem sam i bardzo sobie chwalę.

ja śmigam na kilerze z big

ja śmigam na kilerze z big zigami od 2 sezonów i na nic bym go nie zamieniła. Świetnie wybiera nierówności i dosłownie płynie po asfalcie.
Jeśli chodzi o koła to zgadzam się z przedmówcami

"Najważniejsze w tym

"Najważniejsze w tym wszystkim to, to że wybrałaś złą deskę do jazdy po mieście, BB jest za twardy, tymbardziej dla dziewczyny i to niewysokiej (Twój nick). Decha. Decha jest sztywna i ciężka, zero amortyzacji przy nierównościach, tylko koła mogą pomóć. Są o wiele lepsze deski do miasta w tym przedziale cenowym np. Riviera czy Gravity."

Jak się do tego odniesiesz ? Czy to prawda ???

Big Zigs 78a tak jak reszta

Big Zigs 78a tak jak reszta pisze.Chyba nalepsze miejskie koła na jakich śmigałem. Świetna trakcja i mega przyjemnie się na nich jeździ.
Decha uniwersalna i na 1 spokojnie się nada i będziesz zadowolona.

Bombboards

Myślę że do tej dechy lepsze będą trucki Parisy niż Randale skoro stawiasz głownie na cruizing/tricki a nie na downhill :)
Big Zigs sa bardzo fajne o ile nie zamierzasz na nich slajdować... Jesteś początkująca, pewnie będziesz chciała próbować a te koła mogą cię bardzo zniechęcić do tego. Ale jeśli nie zamierzasz slajdować to te kółeczka są bardzo dobre, trzymają się trasy a do tego kamyczki czy małe nierówności tobie na tych kółkach nie straszne :D

Michał

Michał, jedno pytanko, jeździłeś?
Bo ja mam i uważam że pomimo małego flexu śmiga się bardzo fajnie, a to co w tej chwili ty robisz to głupie powtarzanie stereotypów, tyle powiem :)

Dokładnie tak jak Marcinek

Dokładnie tak jak Marcinek pisze. Jak dla mnie decha jest świetna na miasto. Na maxa wytrzymała - przejechał mi po niej samochód i nic się nie stało.
Ja killera bardzo polecam. U nas w ekipie są aż 3 killery i wszyscy zadowoleni.

x

na poczatku i tak sobie nie dobierzesz dobrze deski, moze trafisz, moze nie bo jak sie nie umie jeszcze jezdzic to trudno zgadnac w czym sie odnajdziesz i co Ci sie spodoba (styl jazdy). tez mam sztywna i ciezka deche + dodatkowo jestem lekka. i jezdzilam po kostce brukowej i nie narzekam. jak bedzie chciala sie nauczyc jezdzic to sie nauczy nawet na tym. a z czasem jak sie wprawi zawsze mozna blat wymienic. moze i bedzie ciezej, ale pozniej za to bedzie latwiej.

A do takiego mocniejszego

A do takiego mocniejszego carvingu jest ok ?

AguAg nie miałaś okazji

AguAg nie miałaś okazji jeździć a dalej ślesz takie ploty.
Big Zigz jak weźmiesz 78a to będą idealne o najostrzjszego curvingu - miękkie (dobrze sie lepią do siemi) Ostra krawędź ( na maksa trzymają w zakrętach)
Jak zastanawiasz się nad Killerem i weżmiesz na Big Zig 78a to będziesz miała świetny, uniwersalny zestaw.

Zaloguj się albo zarejestruj aby odpowiadać